
ברוכים הבאים לספר האוכל! הזינו כתובת, בחרו מסעדה ושיהיה בתיאבון!
מתכון לפאלאק פניר
מאת: מסעדת אינדירה | 26 בספטמבר 2017 | קטגוריה: הודי
מתכון קלאסי המשלב תרד וגבינת פניר. את גבינת הפניר ניתן גם להמיר בקוביות טופו או פטה במליחות מעודנת
מרכיבים:
700 גרם עלי תרד טריים
100 גרם גבינת פניר חתוכה לקוביות (ניתן להחליף בפטה או טופו).
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה קטנה קצוצה
3 כפות חמאה מסוג גהי או חמאה צהובה איכותית
2-3 עלי דפנה
חצי פלפל צ'ילי ירוק קצוץ
1 סנטימטר ג'ינג'ר טרי קצוץ
4 שיני שום קצוצות דק
כפית זרעי כמון
כפית כורכום
מלח לפי הטעם
רבע כפית פלפל שחור
כפית אבקת גראם מסאלה (ניתן להשיג בחנויות תבלינים)

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את עלי התרד.
מרתיחים מים בסיר עם מעט מלח.
לאחר שהמים מגיעים לרתיחה מכבים את האש ומוסיפים את עלי התרד.
מכסים את הסיר וממתינים כ-2-3 דקות.
מסננים ומעבירים את עלי התרד למים עם קרח (מה ששומר על צבעם הירוק של העלים).
מסננים ומייבשים ומעבירים את עלי התרד למעבד מזון. מוסיפים צ'ילי, ג'ינג'ר ושן שום אחת ומעבדים למחית חלקה.
ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים כמון ומערבבים מעט.
מוסיפים את עלי הדפנה והבצל ומטגנים עד שהבצל משחים.
מוסיפים שום ואת העגבניות וממשיכים לטגן עד שהעגבניות מתרככות.
מוסיפים זרעי כמון ופלפל ומטגנים למשך דקה.
מוסיפים את מחית התרד ומעט מים (כחצי כוס) ומבשלים למשך 4-5 דקות.
מוסיפים את אבקת הגראם מסאלה ומלח לפי הטעם ומערבבים.
מוסיפים את קוביות הפניר או הטופו וממשיכים לבשל עד שהן נעשות רכות.
מגישים חם עם גבינת פניר מגוררת.
בתאבון!
רוצים לראות מה עוד יש בתפריט? המתכון תפס אתכם? כנסו לאתר המשלוחים ותמשיכו להנות
כתבות נוספות שיעניינו אותך
צור קשר