
ברוכים הבאים לספר האוכל! הזינו כתובת, בחרו מסעדה ושיהיה בתיאבון!
מתכון לחמין של קיטון
מאת: נמרוד ליבוביץ | 11 בנובמבר 2020 | קטגוריה: אוכל ביתי ועדות
כשהחורף מכה בנו ואנחנו מוצאים את עצמנו מסוגרים בבתים, אין כמו מנת חמין עשירה, מפנקת ומנחמת (וגם ריחנית...) במיוחד בשביל זה, הבאנו לכם את המתכון לחמין המנצח של מסעדת קיטון, המתמחה באוכל יהודי טוב שפוגע בדיוק בנק' הרכות של כולנו
בתיאבון!
מרכיבים:
2 כפות שומן אווז
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לחתיכות גדולות
2 בצלים חתוכים לרבעים
חצי כוס בצל יבש
1 כוס גריסים שטופים
1 כוס שעועית לבנה שהושרתה ללילה
4-5 ביצים
תערובת תבלינים : 2 כפות מלח גס, 1 כף שטוחה פלפל חריף ו 2 כפות פפריקה מתוקה.
3 כפות סוכר
אופן הכנה:
בסיר גדול וכבד: מורחים את שומן האווז בתחתית ומעל מסדרים בשכבות את תפוחי האדמה, הבצלים, בצל יבש, גריסים ושעועית. בין שכבה לשכבה מפזרים מתערוכת התבלינים.
מוסיפים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הביצים ומנמיכים את הלהבה.
במחבת קטנה מניבים קרמל: ממיסים את הסוכר עד שנהיה חום כהה אבל להיזהר שלא ישרף. שופכים בזהירות לתוך הסיר.
מבשלים כל הלילה על פלטה, להבה מאוד נמוכה או תנור בחום נמוך. ניתן גם להשתמש ב- Slow Coocker על עוצמה נמוכה.
זה החמין המפורסם של קיטון. כמובן שניתן להוסיף לחמין נתחי בשר, ברווז, קישקע, עצמאות בשר פרוסות ועוד לפי אהבתכם. בתיאבון!
המתכון תפס אתכם? רוצים אוכל פשוט וטעים ללא מאמץ? אין בעיה! פשוט תזמינו משלוח של מה שבא לכם לאכול עכשיו!
כתבות נוספות שיעניינו אותך
צור קשר