
ברוכים הבאים לספר האוכל! הזינו כתובת, בחרו מסעדה ושיהיה בתיאבון!
מתכון לחביתה ספרדית שתסגור לכם פינה
מאת: מערכת ספר האוכל | 12 בנובמבר 2020 | קטגוריה: אוכל ביתי ועדות
החביתה הספרדית הינה חביתה משודרגת, אשר מקבלת הגדלה באמצעות תפוחי אדמה ובצל והופכת מחביתה טעימה, לארוחה של ממש שיכולה להספיק ל-6 אנשים ולסגור לכם את הפינה. בנוסף, היא נורא פשוטה להכנה, לא מצריכה הרבה זמן ואין צורך בניסיון קולינרי בכלל! מושלם לסוף יום מייגע או אפילו לאירוח בראנץ' קליל. מתכון זה מיועד ל-6 סועדים.
שיהיה בתיאבון!
מרכיבים:
300 גרם תפוחי אדמה
1 בצל בינוני
5 ביצים בגודל L
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לאיזון טעמים
אופן הכנה:
קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות דקות
אותו דבר עושים לבצל אבל אפשר לפרוס איך שאוהבים
שמים 2 כפות שמן זית במחבת בינונית - גדולה (לא גדולה מדי כדי שלמנה יהיה נפח) ומחממים על אש בינונית
שופכים את פרוסות הבצל ותפו"א למחבת ומתחילים לטגן במשך דקה.
לאחר מכן, להנמיך את האש לאש קטנה ולבשל במשך 25-30 דק' או עד שהבצלים משחימים ותפו"א מטוגנים היטב ורכים
שימו לב! מומלץ לא לערבב את תפו"א יותר מדי על מנת שלא לשבור אותם. אם צריך אף ניתן להפוך עם תרבד או כף עץ
בזמן שהבצל ותפו"א על מתבשלים, לוקחים קערה גדולה ושוברים לתוכה את 5 הביצים. לערבב עם מזלג היטב ליצירת בלילה.
לאחר שתפוחי האדמה והבצלים מוכנים, מעבירים אותם בעדינות לקערה. מוסיפים מעט פלפל ומלח ומערבבים בעדינות עד שכל תפוחי האדמה והבצלים עטופים היטב.
מעבירים הכל למחבת על אש קטנה ומבשלים למשך 20 דק' או עד שכל נוזלי הביצה נעלמו.
בעזרת תרבד או כף עץ, עוברים על הקצוות של החביתה על מנת לוודא שהיא לא מחוברת למחבת. לאחר מכן לוקחים צלחת גדולה ומניחים מעל המחבת.
יש להפוך בזהירות את המחבת עם הצלחת ולאחר מכן להחזיר את החביתה למחבת בזהירות (על ידי הטיה של הצלחת והחלקת החביתה בחזרה).
יש לבשל במשך 5 דק' או עד שהכל מוזהב ומבושל היטב.
הוציאו את החביתה לקרש חתוך וחלקו ל-6 חלקים.
*ניתן לקשט עם עירית או בצל ירוק חתוכים דק ובצד סלט ירוק מרענן.
סיימנו :)
ככה פשוט, ככה טעים וגם מרשים. בתיאבון!
המתכון תפס אתכם? רוצים אוכל פשוט וטעים ללא מאמץ? אין בעיה! פשוט תזמינו משלוח של מה שבא לכם לאכול עכשיו!
כתבות נוספות שיעניינו אותך
צור קשר