
ברוכים הבאים לספר האוכל! הזינו כתובת, בחרו מסעדה ושיהיה בתיאבון!
מתכון לאלו פאלק (תבשיל תפו"א תרד) של אינדירה
מאת: מסעדת אינדירה | 5 באוקטובר 2017 | קטגוריה: הודי
מנה צמחונית קלאסית ובסיסית, פשוטה להכנה, אשר מעטרת את רוב מגשי הטאלי בהודו.
מרכיבים:
250 גרם תפו"א קלוף וחתוך לקוביות
750 גרם תרד קצוץ
2 בצלים לבנים בינוניים קצוצים
חופן צרור כוסברה קצוצה
כפית שום קצוץ
כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
פלפל אדום חריף קטן קצוץ
2 כפיות זרעי כמון
1/2 כף גראם מסאלה
2 כפות חמאת גהי (ניתן להמיר בחמאה צהובה איכותית)
חצי כוס שמנת מתוקה
מלח
שמן
מים

אופן הכנה:
מחממים כ- 3 כפות שמן בסיר.
מוסיפים את זרעי הכמון, הפלפל הקצוץ, השום והג'ינג'ר ומערבבים עד ש התבלינים נטמעים בשמן החם.
מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד ריכוך והזהבה. מוסיפים גראם מסאלה ומערבבים.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה מערבבים ומטגנים מעט. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
מקטינים את להבת האש ומכסים את הסיר לבישול של כרבע שעה-עשרים דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים.
מסירים את המכסה ומוסיפים את התרד הקצוץ.
ממשיכים לבשל ללא מכסה עד שהתרד מתרכך ומאבד מנפחו.
מוסיפים את החמאה והשמנת המתוקה ומערבבים.
ממליחים לפי הטעם ומשלימים תיבול עם גראם מסאלה.
ממשיכים לבשל כ-5 דקות נוספות.
מומלץ להגיש עם גבינת פניר מגוררת מעל.
כתבות נוספות שיעניינו אותך
צור קשר