טמפורה וכל מה שטעים בה

טכניקת הטמפורה הינה טכניקת טיגון בשמן עמוק, שמגיעה אלינו ביפן. אנחנו תמיד אומרים שכל מה שמטוגן - יותר טעים! אז לכבוד יום הטמפורה הבין לאומי, קבלו מאיתנו קצת מידע וטיפים על הטכניקה הפריכה הזו

  טמפורה משלוחים

קצת היסטוריה

טמפורה (ביפנית天ぷら,‏ Tenpura, מבוטא "טנפורה" למי שבאמת מעוניין להעמיק) נקרא גם בעברית "בצק מטוגן". היא טכניקת מאכל המבוססת על ציפוי ירקות, דגים ופירות ים בבלילה העשויה קמח ומים קרים וטיגון עמוק שלהם בשמן צמחי על מנת להקנות להם פריכות. רכיבי הבלילה משתנים ממתכון למתכון. במתכון המסורתי נהוג היה להשתמש בשמן שומשום לטיגון.

מה אוכלים עם טמפורה?

בטמפורה משתמשים בעיקר על מנת לצפות ירקות ומאכלי ים ודגים על מנת להקנות להם אקסטרא קראנץ׳ ופריכות. בתקופות האחרונות אנו רואים אותו בעיקר בסושי אך גם יש כאלו שמצפים פירות וגם גלידה עם טמפורה. בין המאכלים המסורתיים ניתן למצוא את האקי אגה (לבבות דקל , פולי סויה וגרעיני תירס פריכים), טנדון (טמפורה חסילונים וירקות מוגשים בקערה מעל אורז מאודה) ואפילו דגים מצופי טמפורה במאכלים שונים. בצד המודרני יותר, ניתן למצוא את הסושי המטוגן (מיטיבי הלכת יכולים להוסיף מוצרלה על מנת להשחית עוד יותר), נגיסי עוף ואף שניצל המטוגנים בטמפורה. טמפורה משלוחים  

קניתם אותי, איפה אוכלים?!

ספר האוכל מאפשר לכם להזמין ממגוון מסעדות מהממות בעלות תפריט עשיר, בין היתר גם כאלה שמגישות תפריטי טמפורה עשירים, עמו מסעדת TYO, קיטו קאטו, סושי בוקס, יאנאגי ועוד.  

שיהיה בתיאבון

צור קשר
close slider

    מצאתם בעיה בתפריט? נתקלים בקשיי הזמנה? עליתם על באג באתר?

    דברו איתנו.

    השאירו לנו הודעה וצוות ספר האוכל ידאג לתקן!




    למענה אנושי בטלפון: 03-5642929